Warzywa smażone w curry
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2470
Składniki:
- 30 g żółtej fasolki szparagowej
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 zielona cukinia
- 1 brokuł
- 1 łyżka curry
- 1 pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
- oliwa do smażenia
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Brokuła podzielić na różyczki. Fasolkę pozbawić końcówek i razem z brokułem zalać 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Rozgrzać 6 łyżek oliwy na patelni, dodać ugotowane wcześniej warzywa oraz pokrojoną w plastry cukinię. Wszystko oprószyć curry, bułką tartą, solą oraz pieprzem i smażyć na złoty kolor. Usmażone osaczyć z tłuszczu i przełożyć na talerz. Całość posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Komentarze (0)