Warzywa smażone w curry

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2470
Warzywa smażone w curry
fot. jetalone / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 30 g żółtej fasolki szparagowej
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 zielona cukinia
  • 1 brokuł
  • 1 łyżka curry
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • oliwa do smażenia

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Brokuła podzielić na różyczki. Fasolkę pozbawić końcówek i razem z brokułem zalać 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Rozgrzać 6 łyżek oliwy na patelni, dodać ugotowane wcześniej warzywa oraz pokrojoną w plastry cukinię. Wszystko oprószyć curry, bułką tartą, solą oraz pieprzem i smażyć na złoty kolor. Usmażone osaczyć z tłuszczu i przełożyć na talerz. Całość posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów