Aromatyczne bezglutenowe spaghetti z kurczakiem curry, rodzynkami i mlekiem kokosowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1608
Składniki:
- Podwójna pierś z kurczaka
- 3 łyżki sosu sojowego
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 3 płaskie łyżeczki przyprawy curry
- Nieduża cebula
- Imbir do smaku
- Garść rodzynek
- Ok 250 ml wody lub bulionu
- 200 ml mleka kokosowego
- 500 g makaronu bezglutenowego 3 Pauly spaghetti
Opis przygotowania:
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć do delikatnego zarumienienia pokrojoną w niewielką kostkę pierś z kurczaka. Następnie dodać curry, imbir i pokrojoną drobno cebulę, wymieszać i jeszcze chwilę podsmażyć. Całość zalać wodą lub bulionem, dodać rodzynki ( można je wcześniej namoczyć) i dusić ok 10 minut. Następnie dolać mleko kokosowe i dalej dusić jeszcze przez ok 10 minut. Makaron bezglutenowy 3pauly ugotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu i serwować polany sosem. Opcjonalne danie ozdobić i doprawić płatkami chilli, lub listkiem pietruszki i paroma rodzynkami albo inaczej według własnego uznania. Gotowe ! smacznego !
www.3pauly.pl
www.3pauly.pl
Komentarze (0)