Warzywa smażone z kiełkami i orzechami

Oceń:
(2 głosy)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 533
Warzywa smażone z kiełkami i orzechami
fot. wuestenigel (flickr.com) / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 50 g zielonego groszku w łupinie
  • 3 g kiełków fasoli mung
  • 2 czerwone słodkie papryki
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki łuskanych orzechów nerkowca
  • 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa oraz kiełki dokładnie umyć i odsączyć z wody. Czosnek z cebulą obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Dodać do tego orzechy nerkowca. Paprykę pozbawić nasion, pokroić na kawałki i dodać do smażonych składników. Dodać do tego pokrojone na kawałki pomidory, zielony groszek i kiełki fasoli mung. Całość skropić sosem, dokładnie wymieszać i smażyć przez 2,5 minuty na średnim ogniu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów