Tortilla buraczana z serem

Oceń:
(2 głosy)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 899
Tortilla buraczana z serem
fot. Fasci (elements.envato.com)

Składniki:

  • 400 g sera twarogowego koziego
  • 6 czerwonych buraków
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 2 tortille kukurydziane
  • 1 pęczek świeżych liści botwiny
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania:

Buraki czerwone oraz botwinkę umyć. Buraki przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić je, obrać ze skóry i zetrzeć do miski na tarce jarzynowej o grubych. Do startych buraków wsypać starty parmezan, doprawić je do smaku solą oraz pieprzem, wymieszać i przełożyć na tortille. Wierzch posypać kruszonym serem twarogowym. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i piec do chwili, aż ser zacznie się lekko rumienić. Wtedy wyciągnąć z piekarnika i posypać świeżymi liśćmi botwinki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów