Warzywa grillowane z makaronem sojowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2107
Składniki:
- 20 g makaronu sojowego nitki
- 8 kolb miniaturowej kukurydzy
- 8 szt. okry (ketmia jadalna)
- 6 rzodkiewek
- 2 żółte papryki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 pory małe
- 1 cebula
- sól
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w cienkie plastry. Cebulę obrać ze skóry i pokroić na ćwiartki. Kolby kukurydzy obrać z liści. Rzodkiewki pozbawić liści. Następnie całe oraz pokrojone warzywa przełożyć na aluminiowa tackę do grilla, oprószyć szczyptą soli i piec na rozpalonym grillu do czasu, aż warzywa się przyrumienią. Wtedy przełożyć je na talerz. Makaron ryżowy zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować, odcedzić i dodać do całości. Składniki zalać oliwą z oliwek, wymieszać i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)