Grillowane warzywa z ryżem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3826
Składniki:
- 1 cukinia zielona
- 1 cukinia żółta
- 1 brokuł
- 1 szklanka ryżu
- 1 główka sałaty
- 1 ząbek czosnku
- 2 czerwone papryki
- 2 łyżki oleju
- 6 pieczarek
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Ryż opłukać i ugotować w 2 szklankach lekko osolonej wody. Ugotowany odcedzić. Obrać czosnek, posiekać drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju. Pieczarki pokroić drobno, dodać do czosnku i przesmażyć. Przesmażone dodać do ryżu i wymieszać. Sałatę opłukać, osączyć z wody i wyłożyć ja miseczkę. Do miseczki przełożyć ryż z grzybami. Cukinie pokroić w plastry, posolić i oprószyć pieprzem. Paprykę pozbawić nasion i pokroić na duże ćwiartki. Przygotować grilla i przypiec na nim pokrojone warzywa. Brokuła podzielić na różyczki, zalać 0,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Ugotowanego odcedzić i przełożyć na talerz. Obok brokuła ułożyć grillowane warzywa i miseczkę z wymieszanym ryżem.
Komentarze (0)