Grillowane warzywa z ryżem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3617
Grillowane warzywa z ryżem
fot. jetalone / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 1 cukinia zielona
  • 1 cukinia żółta
  • 1 brokuł
  • 1 szklanka ryżu
  • 1 główka sałaty
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 czerwone papryki
  • 2 łyżki oleju
  • 6 pieczarek
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Ryż opłukać i ugotować w 2 szklankach lekko osolonej wody. Ugotowany odcedzić. Obrać czosnek, posiekać drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju. Pieczarki pokroić drobno, dodać do czosnku i przesmażyć. Przesmażone dodać do ryżu i wymieszać. Sałatę opłukać, osączyć z wody i wyłożyć ja miseczkę. Do miseczki przełożyć ryż z grzybami. Cukinie pokroić w plastry, posolić i oprószyć pieprzem. Paprykę pozbawić nasion i pokroić na duże ćwiartki. Przygotować grilla i przypiec na nim pokrojone warzywa. Brokuła podzielić na różyczki, zalać 0,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Ugotowanego odcedzić i przełożyć na talerz. Obok brokuła ułożyć grillowane warzywa i miseczkę z wymieszanym ryżem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów