Tatar koreański
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 3854
Składniki:
- 140 g polędwicy wołowej
- 0,5 kg gruszek
- 2 łyżki oleju sezamowego
- 1 żółtko
- 1 łyżka sezamu
- 1 łyżeczka jasnego sosu sojowego
- 0,5 łyżeczki cukru
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Polędwicę wołową oraz gruszki umyć i osączyć z wody. Gruszki obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w słomkę i przełożyć na talerz. Mięso pokroić na drobne kawałki. Następnie olej sezamowy połączyć z sosem sojowym, cukrem, sezamem oraz szczyptą soli i pieprzu. Dodać do tego pokrojone mięso, całość dokładnie wymieszać i dodać do gruszek. Na wierzch wyłożyć jedno żółtko.
Komentarze (0)