Warzywa grillowane z winem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2064
Warzywa grillowane z winem
fot. stevendepolo / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 marchewki
  • 4 pietruszki (korzeń)
  • 4 łyżki czerwonego wina półsłodkiego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Natkę zielonej pietruszki posiekać drobno. Marchew oraz korzeń pietruszki obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Pokrojone warzywa korzenne przełożyć na aluminiową tackę od grilla, skropić je oliwą z oliwek, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu białego i piec na rozpalonym grillu do czasu, aż zaczną się przyrumienią. Przyrumienione składniki ściągnąć z grilla i przełożyć na talerz. Całość posypać obficie pokrojoną wcześniej natką zielonej pietruszki i polać półsłodkim winem czerwonym.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów