Warzywa grillowane z winem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2270
Składniki:
- 4 marchewki
- 4 pietruszki (korzeń)
- 4 łyżki czerwonego wina półsłodkiego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Natkę zielonej pietruszki posiekać drobno. Marchew oraz korzeń pietruszki obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Pokrojone warzywa korzenne przełożyć na aluminiową tackę od grilla, skropić je oliwą z oliwek, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu białego i piec na rozpalonym grillu do czasu, aż zaczną się przyrumienią. Przyrumienione składniki ściągnąć z grilla i przełożyć na talerz. Całość posypać obficie pokrojoną wcześniej natką zielonej pietruszki i polać półsłodkim winem czerwonym.
Komentarze (0)