Warzywa grillowane
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 4142
Składniki:
- 1 bakłażan
- 1 cukinia
- 1 por
- 2 cebule
- 2 czerwone papryki
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- tacka aluminiowa
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa dobrze umyć, osączyć i osączyć z wody. Bakłażana, cukinię i cebule pokroić w krążki, po czym przełożyć na tackę aluminiową. Dodać do tego paprykę pozbawioną nasion i pokrojoną w plastry oraz por pokrojony na kawałki. Następnie przypiec na rozpalonym grillu z obu stron, a potem przełożyć całość do miski. Rozgrzać oliwę na patelni, dodać do niej pokrojony drobno czosnek, zeszklić i przełożyć do grillowanych warzyw. Wszystko doprawić do smaku pieprzem, solą i dobrze wymieszać.
Komentarze (0)