Uszka z grillowanymi warzywami, tofu i grzybami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1791
Składniki:
- 30 g makaronu uszka Dischi volanti
- 30 g zielonych szparagów
- 30 g jedwabistego tofu
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 4 pieczarki
- 1 czerwona papryka
- 0,5 łyżeczki suszonego rozmarynu
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Makaron uszka zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić, oprószyć suszonym rozmarynem i przełożyć na talerz. Szparagi zalać trzema szklankami lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w podłużne plastry i przełożyć na aluminiowa tackę do grilla. Tofu pokroić w kostkę i dodać do składników. Dodać do tego również ugotowane wcześniej szparagi oraz oczyszczone z błony i pokrojone w plastry pieczarki. Wszystko oprószyć pieprzem, solą, zalać oliwą z oliwek i smażyć na rozpalonym grillu do czasu, aż składniki się przyrumienią. Wtedy ściągnąć z grilla i połączyć z ugotowanym makaronem.
Komentarze (0)