Pan con Tomate
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2529
Składniki:
- 4 kromki chleba
- 4 ząbki czosnku
- 4 plastry sera gouda
- 2 pomidory
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki pikantnego keczupu
- kiełki rzodkiewki do dekoracji
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Pomidory dokładnie umyć i pokroić w drobna kostkę. Kiełki rzodkiewki sparzyć 1 szklanką wrzącej wody i osączyć z jej nadmiaru. Kromki chleba wysmarować oliwą z oliwek, przełożyć żółtym serem i wysmarować pikantnym keczupem. Posypać je pokrojonymi pomidorami
i przepuszczonym przez praskę, obranym ze skóry czosnkiem. Całość oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu, po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec do czasu, aż ser się roztopi. Wtedy wyciągnąć z piekarnika i wyłożyć na talerz. Wszystko udekorować kiełkami rzodkiewki
i przepuszczonym przez praskę, obranym ze skóry czosnkiem. Całość oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu, po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec do czasu, aż ser się roztopi. Wtedy wyciągnąć z piekarnika i wyłożyć na talerz. Wszystko udekorować kiełkami rzodkiewki
Komentarze (0)