Grzanki z grillowanymi warzywami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 292
Grzanki z grillowanymi warzywami
fot. vanillaechoes (elements.envato.com)

Składniki:

  • 200 g zielonych szparagów
  • 8 mini kolb kukurydzy
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 małe bagietki
  • 1 bakłażan
  • 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry
  • sól
  • pieprz kolorowy mielony
  • pęczek rukoli

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa i rukolę umyć i odsączyć z wody. Szparagi przełożyć do rondla, zalać je lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawały i ugotować je do miękkości. Po ugotowaniu szparagi odcedzić. Bagietki przekroić na połowy i lekko je zrumienić na rozpalonym ruszcie grilla. Po zrumienieniu ściągnąć je z grilla i wyłożyć na talerz. Bakłażana pokroić w cienkie plastry, oprószyć je solą oraz pieprzem, skropić oliwą z oliwek i zrumienić na rozpalonym grillu. Wtedy ściągnąć je z grilla i nałożyć na bagietki.

Następnie na grill położyć mini kolby kukurydzy oraz ugotowane wcześniej szparagi. Warzywa te również zrumienić, po czym ściągnąć i dodać do całości. Wszystko posypać rukolą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów