Grzanki z grillowanymi warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 452
Składniki:
- 200 g zielonych szparagów
- 8 mini kolb kukurydzy
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 małe bagietki
- 1 bakłażan
- 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry
- sól
- pieprz kolorowy mielony
- pęczek rukoli
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa i rukolę umyć i odsączyć z wody. Szparagi przełożyć do rondla, zalać je lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawały i ugotować je do miękkości. Po ugotowaniu szparagi odcedzić. Bagietki przekroić na połowy i lekko je zrumienić na rozpalonym ruszcie grilla. Po zrumienieniu ściągnąć je z grilla i wyłożyć na talerz. Bakłażana pokroić w cienkie plastry, oprószyć je solą oraz pieprzem, skropić oliwą z oliwek i zrumienić na rozpalonym grillu. Wtedy ściągnąć je z grilla i nałożyć na bagietki.
Następnie na grill położyć mini kolby kukurydzy oraz ugotowane wcześniej szparagi. Warzywa te również zrumienić, po czym ściągnąć i dodać do całości. Wszystko posypać rukolą.
Następnie na grill położyć mini kolby kukurydzy oraz ugotowane wcześniej szparagi. Warzywa te również zrumienić, po czym ściągnąć i dodać do całości. Wszystko posypać rukolą.
Komentarze (0)