Makaron z szynką i grillowanymi warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2065
Składniki:
- 40 g makaronu wstążki
- 20 g szynki mielonki
- 1 cukinia żółta
- 1 por
- 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki
- 2 marchewki
- sól
Opis przygotowania:
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć na talerz. Szynkę mielonkę pokroić na drobne kawałki i dodać do makaronu. Warzywa dobrze umyć i osączyć z wody. Por pokroić na kawałki do 5 cm, marchew pokroić w słomkę, a cukinię w talarki. Rozpalić grill, przypiec na nim pokrojone warzywa i dodać do makaronu. Całość posypać mieloną papryką.
Komentarze (0)