Upma z makaronem i twarogiem oraz pastą chili
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2056
Składniki:
- 150 ml śmietany 18 %
- 30 g białego sera twarogowego
- 30 g makaronu ryżowego
- 5 łyżek oleju
- 2 marchewki
- 2 łyżki pasty chili
- 2 łyżki zielonego groszku
- 1 cebula
- 1/2 łyżeczki gorczycy
- 1/2 łyżeczki kminku
- natka zielonej pietruszki
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Marchew umyć, pokroić w kostkę i przełożyć do rondla. Dodać zielony groszek, wlać 1,5 szklanki lekko osolonej wody i ugotować do miękkości, po czym odcedzić. Rozgrzać olej na patelni, wrzucić pokrojony na kawałki szczypiorek, drobno pokrojoną cebulę, pokrojoną natkę pietruszki, gorczycę i kminek i smażyć przez 1,5 minuty. Potem do tego włożyć makaron ryżowy i smażyć na rumiany kolor. Do całości dodać marchew z groszkiem, doprawić do smaku pieprzem oraz solą i smażyć przez 1,5 minuty. Następnie wszystko wymieszać i przełożyć na talerz. Na talerz wyłożyć po 1 łyżce pasty chili oraz twaróg wymieszany ze śmietaną.
Komentarze (0)