Kiełbaski grillowane oraz w cieście

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 845
Kiełbaski grillowane oraz w cieście
fot. Alex9500 / elements.envato.com

Składniki:

  • 600 g białej, parzonej kiełbasy
  • 1 kg kiełbasek wieprzowych
  • 400 g mrożonego ciasta francuskiego
  • 2 nasion kminku
  • 2 żółtka jaj
  • 2 łyżki oleju
  • 0,5 szklanki letniej wody
  • sól

Opis przygotowania:

Ciasto francuskie rozmrozić, nałożyć na nie przekrojoną na połowy białą, parzoną kiełbasę, całość również nakryć ciastem francuskim i pokroić na porcje. Wszystko wysmarować żółtkami jaj, oprószyć szczyptą soli, kminkiem i włożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 185 °C. Składniki piec na rumiany kolor, a po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i przełożyć na talerz. Następnie kiełbaski wieprzowe skropić olejem i przełożyć je na ruszt rozpalonego grilla. Kiełbaski grillować do chwili, aż zaczną się rumienić, wtedy ściągnąć je z grilla i dodać do upieczonego ciasta z białą kiełbasą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów