Kiełbaski grillowane oraz w cieście
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 845
Składniki:
- 600 g białej, parzonej kiełbasy
- 1 kg kiełbasek wieprzowych
- 400 g mrożonego ciasta francuskiego
- 2 nasion kminku
- 2 żółtka jaj
- 2 łyżki oleju
- 0,5 szklanki letniej wody
- sól
Opis przygotowania:
Ciasto francuskie rozmrozić, nałożyć na nie przekrojoną na połowy białą, parzoną kiełbasę, całość również nakryć ciastem francuskim i pokroić na porcje. Wszystko wysmarować żółtkami jaj, oprószyć szczyptą soli, kminkiem i włożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 185 °C. Składniki piec na rumiany kolor, a po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i przełożyć na talerz. Następnie kiełbaski wieprzowe skropić olejem i przełożyć je na ruszt rozpalonego grilla. Kiełbaski grillować do chwili, aż zaczną się rumienić, wtedy ściągnąć je z grilla i dodać do upieczonego ciasta z białą kiełbasą.
Komentarze (0)