Tyrolska surówka z białej kapusty
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3449
Składniki:
- 75 dkg kapusty białej
- 1 łyżeczka soli
- szczypta białego pieprzu
- 1 łyżeczka kminku
- 15 dkg wędzonego boczku
- 2 łyżki oleju
- 3-4 łyżki octu winnego
Opis przygotowania:
Kapustę poszatkować, przełożyć do miski, posolić i ugniatać, aż będzie miękka i soczysta. Doprawić pieprzem i kminkiem. Boczek pokroić w kostkę i wysmażyć na oleju. Patelnię zdjąć z ognia. Wlać do niej ocet i wymieszać z tłuszczem. Gorącym sosem polać kapustę i dokładnie wymieszać
Komentarze (0)