Tyrolska surówka z białej kapusty

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3233
Tyrolska surówka z białej kapusty
fot. Augapfel / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 75 dkg kapusty białej
  • 1 łyżeczka soli
  • szczypta białego pieprzu
  • 1 łyżeczka kminku
  • 15 dkg wędzonego boczku
  • 2 łyżki oleju
  • 3-4 łyżki octu winnego

Opis przygotowania:

Kapustę poszatkować, przełożyć do miski, posolić i ugniatać, aż będzie miękka i soczysta. Doprawić pieprzem i kminkiem. Boczek pokroić w kostkę i wysmażyć na oleju. Patelnię zdjąć z ognia. Wlać do niej ocet i wymieszać z tłuszczem. Gorącym sosem polać kapustę i dokładnie wymieszać

Autor: irena

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów