Surówka z kapusty białej z rydzami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2327

Składniki:

  • 40 dag kapusty białej
  • 10 dag rydzów marynowanych lub kwaszonych czy innych grzybów
  • 1-2 jajka ugotowane na twardo (niekoniecznie)
  • 50 ml oliwy
  • natka pietruszki
  • sól, cukier i sok z cytryny do smaku

Opis przygotowania:

Kapustę oczyść z uszkodzonych liści, opłucz, cienko poszatkuj, usuwając głąb i grube nerwy, posyp solą, pozostaw na 20 minut. Rydze pokrój w paseczki, połącz z kapustą, jajkami pokrajanymi w kostkę, oliwą i posiekaną natką pietruszki, dopraw do smaku.

Autor: plateau

0 komenatrzy

Podobne przepisy