Sznycel z kapusty białej
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: ponad 60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3495
Składniki:
- 70 dag kapusty białej
- 15 dag pieczarek
- tłuszcz
- 10 dag pieczeni wieprzowej
- natka pietruszki
- 3 dag mąki
- 2 jajka
- bułka tarta
- sól, pieprz, cukier i curry do smaku
Opis przygotowania:
Kapustę oczyść z uszkodzonych liści, opłucz, przekrój na 4 części, zalej wrzącą osoloną wodą z dodatkiem cukru, gotuj aż będzie chrupiąca. Następnie wyjmij z wody, odsącz, wystudź, wytnij głąb. Przygotuj farsz: pieczarki oczyść, opłucz, drobno pokrój, usmaż, wystudź, zmiel razem z pieczenią wieprzową, wymieszaj z posiekaną natką pietruszki i dopraw do smaku. Przygotowany farsz nałóż między liście kapusty, przyciśnij ręką, kapustę posyp przyprawami i mąką, panieruj w rozmąconych jajkach i bułce tartej. Smaż na silnie rozgrzanym tłuszczu na jasnozłoty kolor.
Komentarze (1)
Czy pieczeń wieprzową można zastąpić ryżem? Bo w hipermarkecie mogłam jedynie kupić gulasz wieprzowy i nie wiem jak to wyjdzie. . .^^