Sznycel z kapusty białej

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: ponad 60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3258

Składniki:

  • 70 dag kapusty białej
  • 15 dag pieczarek
  • tłuszcz
  • 10 dag pieczeni wieprzowej
  • natka pietruszki
  • 3 dag mąki
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • sól, pieprz, cukier i curry do smaku

Opis przygotowania:

Kapustę oczyść z uszkodzonych liści, opłucz, przekrój na 4 części, zalej wrzącą osoloną wodą z dodatkiem cukru, gotuj aż będzie chrupiąca. Następnie wyjmij z wody, odsącz, wystudź, wytnij głąb. Przygotuj farsz: pieczarki oczyść, opłucz, drobno pokrój, usmaż, wystudź, zmiel razem z pieczenią wieprzową, wymieszaj z posiekaną natką pietruszki i dopraw do smaku. Przygotowany farsz nałóż między liście kapusty, przyciśnij ręką, kapustę posyp przyprawami i mąką, panieruj w rozmąconych jajkach i bułce tartej. Smaż na silnie rozgrzanym tłuszczu na jasnozłoty kolor.

Autor: plateau

Komentarze (1)

Czy pieczeń wieprzową można zastąpić ryżem? Bo w hipermarkecie mogłam jedynie kupić gulasz wieprzowy i nie wiem jak to wyjdzie. . .^^

Podobne przepisy

Więcej przepisów