Surówka z białej kapusty i łososia
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2723
Składniki:
- 1 ćwiartka białej kapusty
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1,5 łyżki octu jabłkowego
- 2 marchewki
- 2 jabłka słodkie
- 10 dag włoskich orzechów
- 40 g wędzonego łososia
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Kapustę i marchew poszatkować na tarce jarzynowej, następnie sparzyć wrzątkiem i osączyć z wody. Do kapusty dodać pokrojone w słomkę jabłka, orzechy włoskie i wlać oliwę oraz ocet. Doprawić pieprzem, solą i odstawić na 15 minut w chłodniejsze miejsce. Po upływie tego czasu przełożyć na talerz. Na wierzch wyłożyć pokrojonego na kawałki łososia.
Komentarze (0)