Surówka z białej kapusty i łososia

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2723
Surówka z białej kapusty i łososia
fot. StudioGabe / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 1 ćwiartka białej kapusty
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1,5 łyżki octu jabłkowego
  • 2 marchewki
  • 2 jabłka słodkie
  • 10 dag włoskich orzechów
  • 40 g wędzonego łososia
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Kapustę i marchew poszatkować na tarce jarzynowej, następnie sparzyć wrzątkiem i osączyć z wody. Do kapusty dodać pokrojone w słomkę jabłka, orzechy włoskie i wlać oliwę oraz ocet. Doprawić pieprzem, solą i odstawić na 15 minut w chłodniejsze miejsce. Po upływie tego czasu przełożyć na talerz. Na wierzch wyłożyć pokrojonego na kawałki łososia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów