Surówka z białej kapusty
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 6011
Składniki:
- mała główka białej kapusty
- 1 duża marchew
- 1 pęczek szczypiorku
- pół pęczka natki pietruszki
- 1 duże jabłko
- pieprz
- sól
- zioła prowansalskie
- oliwa
- parę sztuk rzodkiewek, ale nie koniecznie
Opis przygotowania:
Kapustę drobno poszatkować. Marchew, jabłko i rzodkiewki obrać i potrzeć na tarce. Szczypiorek i natkę pokroić drobno, wymieszać, doprawić solą, pieprzem i ziołami, dodać oliwę i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na 1 godz. Surówka bardzo dobrze smakuje z ziemniakami i smażoną rybą lub z mięsem.
Komentarze (1)
jutro zrobię dziękuję