Surówka z białej kapusty

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 6011
Surówka z białej kapusty
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • mała główka białej kapusty
  • 1 duża marchew
  • 1 pęczek szczypiorku
  • pół pęczka natki pietruszki
  • 1 duże jabłko
  • pieprz
  • sól
  • zioła prowansalskie
  • oliwa
  • parę sztuk rzodkiewek, ale nie koniecznie

Opis przygotowania:

Kapustę drobno poszatkować. Marchew, jabłko i rzodkiewki obrać i potrzeć na tarce. Szczypiorek i natkę pokroić drobno, wymieszać, doprawić solą, pieprzem i ziołami, dodać oliwę i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na 1 godz. Surówka bardzo dobrze smakuje z ziemniakami i smażoną rybą lub z mięsem.

Autor: irena

Komentarze (1)

jutro zrobię dziękuję

Podobne przepisy

Więcej przepisów