Surówka ze świeżej kapusty, jabłek i ogórków
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 6686
Składniki:
- 1/2 kg świeżej kapusty
- 4 jabłka
- 2 świeże ogórki
- 4-5 łyżek majonezu lub oleju
- 1 łyżka koperku
- 2-3 łyżki pokrojonego szczypioru
- sól
- pieprz
- cukier
Opis przygotowania:
Kapustę obrać z wierzchnich liści, opłukać, poszatkować, posolić i zostawić na kilka minut. Ogórki umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Umyte i obrane jabłka pokroić w kostkę. Wszystko razem wymieszać, dodać majonez lub olej, pieprz, cukier, pokrojony koperek i szczypiorek. Wymieszać ..
Komentarze (2)
jutro ją zrobię.
pyszna ta surówka:)