Surówka ze świeżej kapusty, jabłek i ogórków

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 6686

Składniki:

  • 1/2 kg świeżej kapusty
  • 4 jabłka
  • 2 świeże ogórki
  • 4-5 łyżek majonezu lub oleju
  • 1 łyżka koperku
  • 2-3 łyżki pokrojonego szczypioru
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Opis przygotowania:

Kapustę obrać z wierzchnich liści, opłukać, poszatkować, posolić i zostawić na kilka minut. Ogórki umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Umyte i obrane jabłka pokroić w kostkę. Wszystko razem wymieszać, dodać majonez lub olej, pieprz, cukier, pokrojony koperek i szczypiorek. Wymieszać ..

Autor: olka

Komentarze (2)

jutro ją zrobię.

pyszna ta surówka:)

Podobne przepisy

Więcej przepisów