Twaróg kozi z warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2385
Składniki:
- 400 g koziego twarogu
- 2 czerwone papryki
- 2 ogórki szklarniowe
- 2 pomidory pomarańczowe
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cebula
- 1 łyżka soku cytrynowego
- 0,5 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Ogórki obrać ze skóry i pokroić w słomkę. Pomidory pokroić w cienkie plastry. Paprykę pozbawić nasion i również pokroić w cienkie plastry. Pokrojone warzywa połączyć ze sobą, zalać oliwą z oliwek z sokiem cytrynowym, oprószyć szczypta soli i dokładnie wymieszać. Wymieszane warzywa przełożyć do małych miseczek. Cebulę obrać ze skóry i posiekać drobno. Posiekaną połączyć z twarogiem kozim i doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu oraz gałki muszkatołowej. Całość rozetrzeć widelcem i dodać do warzyw.
Komentarze (0)