Twaróg kozi z warzywami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2182
Twaróg kozi z warzywami
fot. fugzu / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g koziego twarogu
  • 2 czerwone papryki
  • 2 ogórki szklarniowe
  • 2 pomidory pomarańczowe
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • 0,5 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Ogórki obrać ze skóry i pokroić w słomkę. Pomidory pokroić w cienkie plastry. Paprykę pozbawić nasion i również pokroić w cienkie plastry. Pokrojone warzywa połączyć ze sobą, zalać oliwą z oliwek z sokiem cytrynowym, oprószyć szczypta soli i dokładnie wymieszać. Wymieszane warzywa przełożyć do małych miseczek. Cebulę obrać ze skóry i posiekać drobno. Posiekaną połączyć z twarogiem kozim i doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu oraz gałki muszkatołowej. Całość rozetrzeć widelcem i dodać do warzyw.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów