Twaróg z selerem i mango
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1955
Składniki:
- 400 g twarogu koziego
- 4 pomidorki cherry
- 2 dojrzale mango
- 2 łodygi selera naciowego
- 2 łyżki orzechów pekan
- 1 łyżka suszonej żurawiny
- 1 garstka kiełków zielonego groszku
- 1 szklanka wrzącej wody
- 1 główka sałaty strzępiastej
Opis przygotowania:
Suszoną żurawinę sparzyć wrzącą woda i osączyć z jej nadmiaru. Owoce, warzywa oraz kiełki zielonego groszku umyć i osączyć z wody. Twaróg kozi przełożyć do miski. Mango obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w kostkę i dodać do twarogu w misce. Łodygi selera pokroić na małe kawałki i dodać do składników w misce. Całość dobrze wymieszać i wyłożyć na talerz. Wszystko udekorować pokrojonymi pomidorami cherry, kiełkami zielonego groszku, sparzoną wcześniej żurawiną, orzechami pekan i sałatą strzępiastą.
Komentarze (0)