Twaróg zielony
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2264
Składniki:
- 400 g twarogu półtłustego
- 200 g zielonego groszku w zalewie
- 100 ml śmietany 32 %
- 2 ząbki czosnku
- 1 garść świeżej mięty
- 1 łyżka soku cytrynowego
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Miętę umyć, osączyć z wody i przełożyć do miksera. Groszek zielony osączyć z zalewy i dodać do mięty. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i dodać do składników. Miksować przez jedną minutę, po czym dodać twaróg, wlać sok cytrynowy, doprawić szczyptą soli, pieprzu i ponownie całość zmiksować na jednolitą masę. Następnie masę włożyć na 30 minut do lodówki. Po tym czasie śmietanę ubić mikserem na sztywną pianę, przełożyć ją do szprycy i wycisnąć na gotową potrawę.
Komentarze (0)