Twaróg zielony

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2264
Twaróg zielony
fot. stevendepolo / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g twarogu półtłustego
  • 200 g zielonego groszku w zalewie
  • 100 ml śmietany 32 %
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 garść świeżej mięty
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Miętę umyć, osączyć z wody i przełożyć do miksera. Groszek zielony osączyć z zalewy i dodać do mięty. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i dodać do składników. Miksować przez jedną minutę, po czym dodać twaróg, wlać sok cytrynowy, doprawić szczyptą soli, pieprzu i ponownie całość zmiksować na jednolitą masę. Następnie masę włożyć na 30 minut do lodówki. Po tym czasie śmietanę ubić mikserem na sztywną pianę, przełożyć ją do szprycy i wycisnąć na gotową potrawę.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów