Grillowany ser kozi z warzywami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1976
Grillowany ser kozi z warzywami
fot. miss_yasmina / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 300 g twardego sera koziego
  • 2 czerwone cykorie
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 liście sałaty
  • 1 seler
  • 0,5 łyżeczki mielonej kolendry
  • pieprz świeżo zmielony
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osaczyć z wody. Liście sałaty wyłożyć na talerz. Seler obrać ze skóry, przełożyć go do rondla, zalać lekko osoloną wodą i ugotować do miękkości. Ugotowany odcedzić, pokroić w plastry o grubości 1 cm i dodać do sałaty na talerzu. Cykorię czerwoną przełożyć do rondla, zalać lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawała i szybko zagotować. Po zagotowaniu odcedzić i dodać do całości. Następnie ser kozi podzielić na porcje, oprószyć go mieloną kolendrą i przyrumienić na ruszcie rozpalonego grilla z obu stron. Zrumieniony ściągnąć z grilla i dodać do składników na talerzu. Wszystko oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i skropić oliwą z oliwek.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów