Grillowany ser kozi z warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1976
Składniki:
- 300 g twardego sera koziego
- 2 czerwone cykorie
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 liście sałaty
- 1 seler
- 0,5 łyżeczki mielonej kolendry
- pieprz świeżo zmielony
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osaczyć z wody. Liście sałaty wyłożyć na talerz. Seler obrać ze skóry, przełożyć go do rondla, zalać lekko osoloną wodą i ugotować do miękkości. Ugotowany odcedzić, pokroić w plastry o grubości 1 cm i dodać do sałaty na talerzu. Cykorię czerwoną przełożyć do rondla, zalać lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawała i szybko zagotować. Po zagotowaniu odcedzić i dodać do całości. Następnie ser kozi podzielić na porcje, oprószyć go mieloną kolendrą i przyrumienić na ruszcie rozpalonego grilla z obu stron. Zrumieniony ściągnąć z grilla i dodać do składników na talerzu. Wszystko oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i skropić oliwą z oliwek.
Komentarze (0)