Szparagi z boczkiem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2443
Składniki:
- 20 dag wędzonego boczku w plastrach
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki pikantnego keczupu
- 1 kg szparagów zielonych
- gałązka jarmużu
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Szparagi umyć, odciąć końcówki, zalać 1,5 l lekko osolonej wody, po czym ugotować do miękkości i odcedzić. Następnie owinąć je w plastry boczku, przełożyć na rozgrzaną oliwę na patelni i smażyć pod przykryciem do czasu, aż boczek się przyrumieni. Gotowe ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Całość polać keczupem i udekorować gałązką jarmużu oraz dowolnym kwiatem.
Komentarze (0)