Twaróg z lnem i ananasem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1172
Składniki:
- 400 g twarogu białego
- 2 łyżki suszonych daktyli bez pestek
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki śmietany 32%
- 2 łyżki nasion lnu
- 1 świeży ananas
- 1 szklanka wrzącej wody
Opis przygotowania:
Ananasa umyć, odsączyć z wody, usunąć rdzeń, skórę, a miąższ pokroić w cienkie plastry. Daktyle pokroić na małe kawałki. Nasiona lnu sparzyć wrzącą wodą na sicie i osączyć z jej nadmiaru. Następnie twaróg przełożyć do miski, wsypać do niego cukier, dodać śmietanę i razem zmiksować mikserem na jednolitą masę. Po zmiksowaniu masę wymieszać z pokrojonymi daktylami i wyłożyć na talerz. Na to nałożyć na nią sparzone nasiona lnu i całość udekorować pokrojonym ananasem.
Komentarze (0)