Tuńczyk z serem i szczypiorkiem w sosie sojowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1682
Tuńczyk z serem i szczypiorkiem w sosie sojowym
fot. pelican / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 200 ml gotowego sosu sojowego ciemnego
  • 40 g wędzonego tuńczyka
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki drobno tartego sera żółtego
  • 2 pęczki drobnego szczypiorku

Opis przygotowania:

Szczypiorek umyć, osączyć z wody i pokroić drobno. Tuńczyka pokroić w cienkie plastry i przełożyć do miski. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać do ryby. Całość oprószyć tartym serem żółtym i zalać sosem sojowym. Następnie wszystko posypać pokrojonym szczypiorkiem i na 1,5 godziny wstawić do lodówki. Po tym czasie wyciągnąć i podawać do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów