Tuńczyk z wakame, sezamem i sosem sojowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1615
Tuńczyk z wakame, sezamem i sosem sojowym
fot. atl10trader / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g wędzonego tuńczyka
  • 150 g wodorostów wakame
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżka sezamu
  • 1 szklanka wrzącej wody
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Wodorosty przełożyć do miski, zasypać je sezamem, po czym zalać wrzącą wodą i moczyć przez 30 minut. Po tym czasie odcedzić je, oprószyć szczyptą białego pieprzu, zalać sosem sojowym, wymieszać i odstawić na 15 minut do lodówki. Następnie wędzonego tuńczyka pokroić w cienkie plastry i wyłożyć na talerz. Na pokrojoną rybę nałożyć składniki z lodówki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów