Tuńczyk z wakame, sezamem i sosem sojowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1847
Składniki:
- 300 g wędzonego tuńczyka
- 150 g wodorostów wakame
- 2 łyżki jasnego sosu sojowego
- 1 łyżka sezamu
- 1 szklanka wrzącej wody
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Wodorosty przełożyć do miski, zasypać je sezamem, po czym zalać wrzącą wodą i moczyć przez 30 minut. Po tym czasie odcedzić je, oprószyć szczyptą białego pieprzu, zalać sosem sojowym, wymieszać i odstawić na 15 minut do lodówki. Następnie wędzonego tuńczyka pokroić w cienkie plastry i wyłożyć na talerz. Na pokrojoną rybę nałożyć składniki z lodówki.
Komentarze (0)