Tuńczyk z prażonym ryżem i pomidorami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1840
Tuńczyk z prażonym ryżem i pomidorami
fot. Ron Diggity / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 50 ml śmietanki sojowej
  • 40 g wędzonego tuńczyka
  • 30 g prażonego ryżu
  • 3 czerwone pomidory
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 cebule dymki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Tuńczyka oraz pomidory umyć i osączyć z wody. Następnie oba składniki pokroić w drobną kostkę i połączyć ze sobą. Dodać do tego pokrojoną drobno cebulę, majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać i wyłożyć na talerz. Dodać prażony ryż, po czym polać go śmietanką sojową. Całość pokrojonym drobno szczypiorkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów