Tuńczyk z prażonym ryżem i pomidorami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2023
Składniki:
- 50 ml śmietanki sojowej
- 40 g wędzonego tuńczyka
- 30 g prażonego ryżu
- 3 czerwone pomidory
- 2 łyżki majonezu
- 2 cebule dymki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Tuńczyka oraz pomidory umyć i osączyć z wody. Następnie oba składniki pokroić w drobną kostkę i połączyć ze sobą. Dodać do tego pokrojoną drobno cebulę, majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać i wyłożyć na talerz. Dodać prażony ryż, po czym polać go śmietanką sojową. Całość pokrojonym drobno szczypiorkiem.
Komentarze (0)