Sałatka owocowa z orzechami pecan
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1926
Składniki:
- 30 g truskawek
- 30 g jagód
- 25 g orzechów pecan
- 3 mandarynki
- 2 łyżki syropu klonowego
- 1 łyżka soku z limonki
- 1 zielona sałata
- 1 bagietka
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Wszystkie owoce oraz sałatę umyć i osączyć z wody. Sałatę pokroić na kawałki i przełożyć do miski. Truskawki obrać z szypułek, pokroić w plastry i dodać do sałaty. Mandarynki obrać ze skóry pokroić w kostkę i dodać do składników wraz z jagodami i orzechami. Wszystko oprószyć szczyptą soli i zalać syropem klonowym wymieszanym z sokiem z limonki. Można podawać z bagietką.
Komentarze (0)