Sałatka owocowa z orzechami pecan

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1717
Sałatka owocowa z orzechami pecan
fot. Svadilfari / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 30 g truskawek
  • 30 g jagód
  • 25 g orzechów pecan
  • 3 mandarynki
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 1 zielona sałata
  • 1 bagietka
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Wszystkie owoce oraz sałatę umyć i osączyć z wody. Sałatę pokroić na kawałki i przełożyć do miski. Truskawki obrać z szypułek, pokroić w plastry i dodać do sałaty. Mandarynki obrać ze skóry pokroić w kostkę i dodać do składników wraz z jagodami i orzechami. Wszystko oprószyć szczyptą soli i zalać syropem klonowym wymieszanym z sokiem z limonki. Można podawać z bagietką.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów