Tuńczyk z soczewicą i pomidorami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2283
Składniki:
- 300 g tuńczyka w zalewie własnej
- 300 g soczewicy zielonej
- 10 pomidorków koktajlowych
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka soku cytrynowego
- natka zielonej kolendry
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osaczyć z wody. Soczewicę przesypać do rondla, zalać ją 1 l lekko osolonej ją oliwą z oliwek, sokiem cytrynowym i dokładnie wymieszać. Pomidorki koktajlowe przekroić na połówki i dodać do soczewicy. Natkę zielonej kolendry pokroić drobno i dodać do całości. Następnie tuńczyka osączyć z zalewy, rozdrobnić go i dodać do składników. Wszystko doprawić do smaku szczypta soli oraz pieprzu białego i dokładnie wymieszać.
Komentarze (0)