Tuńczyk z pomidorami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2076
Tuńczyk z pomidorami
fot. Jiri Krivanek / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 1 opakowanie tuńczyka w zalewie
  • 1 papryka czerwona
  • 1 cebula
  • 1 por
  • 1 opakowanie śmietany 12%
  • 6 pomidorów
  • 40 dag sera mozzarella
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Tuńczyka wyciągnąć z zalewy. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Paprykę pozbawić nasion, pokroić drobno, następnie razem z cebulą i tuńczykiem wymieszać i przełożyć na talerz. Brzeg talerza udekorować ćwiartkami pomidorów, rybę posypać serem mozzarella. Całość posolić, zalać śmietaną, oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i pokrojonym porem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów