Tuńczyk z pomidorami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2278
Składniki:
- 1 opakowanie tuńczyka w zalewie
- 1 papryka czerwona
- 1 cebula
- 1 por
- 1 opakowanie śmietany 12%
- 6 pomidorów
- 40 dag sera mozzarella
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Tuńczyka wyciągnąć z zalewy. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Paprykę pozbawić nasion, pokroić drobno, następnie razem z cebulą i tuńczykiem wymieszać i przełożyć na talerz. Brzeg talerza udekorować ćwiartkami pomidorów, rybę posypać serem mozzarella. Całość posolić, zalać śmietaną, oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i pokrojonym porem.
Komentarze (0)