Tuńczyk z ryżem i fasolą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2494
Składniki:
- 1 szklanka ryżu
- 20 g fasoli szparagowej
- 1 puszka tuńczyka
- 1 papryczka chili
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Ryż opłukać, ugotować na sypko w 2 szklankach lekko osolonej wody, odparować i przełożyć na talerz. Fasolkę szparagową dobrze umyć, odciąć końcówki, ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć na talerz. Tuńczyka wyciągnąć z puszki, oprószyć pieprzem, dodać do niego drobno posiekaną papryczkę chili, wymieszać i przełożyć na fasolkę.
Komentarze (0)