Tuńczyk z cebulą i kiełkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1874
Składniki:
- 300 g wędzonego tuńczyka
- 3 g kiełków rzodkiewki
- 3 g kiełków kopru ogrodowego
- 2 łyżki soku z czerwonego grejpfruta
- 1 dymka ze szczypiorkiem
- pieprz świeżo zmielony
- sól
Opis przygotowania:
Kiełki oraz dymkę ze szczypiorkiem umyć i osączyć z wody. Tuńczyka podzielić na porcje i wyłożyć na talerz. Oprószyć go szczyptą soli, świeżo zmielonym pieprzem i wyłożyć na talerz. Następnie na rybę położyć kiełki rzodkiewki, kopru ogrodowego oraz obraną ze skóry i pokrojoną w cienkie plastry dymkę ze szczypiorkiem. Wszystko skropić sokiem z grejpfruta.
Komentarze (0)