![Tuńczyk grillowany z mango i cebulą](https://smakowity.pl/storage/5010/conversions/tunczyk-grillowany-z-mango-i-cebula-medium.jpg)
Tuńczyk z cebulą i kiełkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1723
![Tuńczyk z cebulą i kiełkami](https://smakowity.pl/storage/7373/conversions/tunczyk-z-cebula-i-kielkami-large.jpg)
Składniki:
- 300 g wędzonego tuńczyka
- 3 g kiełków rzodkiewki
- 3 g kiełków kopru ogrodowego
- 2 łyżki soku z czerwonego grejpfruta
- 1 dymka ze szczypiorkiem
- pieprz świeżo zmielony
- sól
Opis przygotowania:
Kiełki oraz dymkę ze szczypiorkiem umyć i osączyć z wody. Tuńczyka podzielić na porcje i wyłożyć na talerz. Oprószyć go szczyptą soli, świeżo zmielonym pieprzem i wyłożyć na talerz. Następnie na rybę położyć kiełki rzodkiewki, kopru ogrodowego oraz obraną ze skóry i pokrojoną w cienkie plastry dymkę ze szczypiorkiem. Wszystko skropić sokiem z grejpfruta.
Komentarze (0)