Bukiet smażonych warzyw z serem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2195
Bukiet smażonych warzyw z serem
fot. qdrips / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 40 g białego sera twarogowego
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 3 czerwone buraki
  • 2 łyżki masła
  • 2 marchewki
  • 1 seler
  • 1 czerwona cebula
  • 1 biała cebula
  • 1 czerwona cykoria
  • 1 kapusta chińska
  • sól
  • pieprz świeżo zmielony

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Buraki oraz marchew włożyć do jednego garnka, zalać wodą i ugotować do miękkości. Potem odcedzić, buraki obrać ze skóry i razem z marchwią pokroić na kawałki. Seler obrać ze skóry, pokroić na kawałki, dodać do niego obraną ze skóry cebulę, zalać wodą i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić i połączyć z ugotowanymi wcześniej składnikami. Kapustę chińską oraz cykorię pokroić na kawałki. Rozgrzać oliwę na patelni, dodać wszystkie gotowane i pokrojone składniki, doprawić do smaku pieprzem oraz solą, wymieszać i dusić pod przykryciem przez 5 minut na małym ogniu. Po tym czasie wszystko ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Dodać do tego ser twarogowy. Masło stopić na patelni ze szczyptą soli i polać nim ser. Całość oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów