Tuńczyk z kawiorem i sosem czosnkowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2045
Składniki:
- 260 g filetów ze świeżego tuńczyka
- 15 g czarnego kawioru
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 garść świeżego szpinaku
- biały pieprz
- sól
- Na sos czosnkowy:
- 150 ml jogurtu naturalnego
- 2 ząbki czosnku
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Filety z tuńczyka oraz szpinak umyć i osączyć z wody. Następnie filety podzielić na porcje i przełożyć na talerz. Oprószyć je pieprzem, solą i nałożyć na nie czarny kawior. Całość zalać 1 łyżką oliwy z oliwek.
Przygotować sos czosnkowy: czosnek obrać i przepuścić przez praskę. Do przepuszczonego czosnku wlać jogurt, doprawić do smaku szczyptą soli, po czym dokładnie wymieszać i dodać do potrawy.
Wszystko posypać świeżym szpinakiem i polać kolejną łyżką oliwy z oliwek.
Przygotować sos czosnkowy: czosnek obrać i przepuścić przez praskę. Do przepuszczonego czosnku wlać jogurt, doprawić do smaku szczyptą soli, po czym dokładnie wymieszać i dodać do potrawy.
Wszystko posypać świeżym szpinakiem i polać kolejną łyżką oliwy z oliwek.
Komentarze (0)