Tuńczyk z kawiorem i sosem czosnkowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1866
Tuńczyk z kawiorem i sosem czosnkowym
fot. stu_spivack / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 260 g filetów ze świeżego tuńczyka
  • 15 g czarnego kawioru
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 garść świeżego szpinaku
  • biały pieprz
  • sól
  • Na sos czosnkowy:
  • 150 ml jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Filety z tuńczyka oraz szpinak umyć i osączyć z wody. Następnie filety podzielić na porcje i przełożyć na talerz. Oprószyć je pieprzem, solą i nałożyć na nie czarny kawior. Całość zalać 1 łyżką oliwy z oliwek.

Przygotować sos czosnkowy: czosnek obrać i przepuścić przez praskę. Do przepuszczonego czosnku wlać jogurt, doprawić do smaku szczyptą soli, po czym dokładnie wymieszać i dodać do potrawy.

Wszystko posypać świeżym szpinakiem i polać kolejną łyżką oliwy z oliwek.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów