Haydari
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2646
Składniki:
- 400 ml jogurtu naturalnego
- 300 g białego sera twarogowego
- 5 ząbków czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 0,5 łyżeczki soli
- pęczek zielonego koperku
- natka zielonej pietruszki
- garść świeżej mięty
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Koperek, miętę oraz natkę zielonej pietruszki posiekać drobno i połączyć ze sobą. Jogurt przelać na drobne sitko i cedzić przez 5 godzin. Po tym czasie przecedzony jogurt przełożyć do miski, dodać do niego biały ser twarogowy i posiekane wcześniej składniki. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać do składników. Całość doprawić do smaku solą, wymieszać, przełożyć na talerz, skropić oliwą z oliwek i wstawić na 1,5 godziny do lodówki.
Komentarze (0)