Tuńczyk z ogórkiem i kawiorem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1848
Składniki:
- 400 g tuńczyka we własnej zalewie
- 300 ml bulionu warzywnego z kostki
- 25 g czarnego kawioru
- 2 ogórki szklarniowe
- 1 łyżka jasnego sosu sojowego
- natka zielonej pietruszki
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Ogórki oraz natkę zielonej pietruszki umyć i osaczyć z wody. Ogórki pokroić na równe kawałki, po czym przełożyć do rondla zalanego bulionem warzywnym i szybko zagotować. Zagotowane odcedzić i przełożyć na tackę. Tuńczyka osączyć z zalewy, przełożyć do miski, wlać sos sojowy, doprawić do smaku pieprzem oraz solą, dokładnie wymieszać i przełożyć na ugotowane wcześniej ogórki. Dodać do tego czarny kawior, a całość udekorować zieloną natka pietruszki.
Komentarze (0)