Pappardelle z łososiem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 5759
Pappardelle z łososiem
fot. missy & the universe / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 g makaronu pappardelle
  • 100 g wędzonego łososia
  • 50 g orzechów włoskich
  • 200 ml słodkiej śmietany
  • 40 ml oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta mąki pszennej
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, podsmażyć posiekany czosnek, dodać kawałki wędzonego łososia, wymieszać i smażyć przez około 2 minuty. Po tym czasie wsypać rozdrobnione orzechy włoskie i smażyć jeszcze przez chwilę. Następnie przyprószyć całość szczyptą mąki, zalać śmietaną i wymieszać. Kiedy sos zgęstnienie - przyprawić go do smaku solą oraz pieprzem. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie z odrobiną oliwy z oliwek, odsączony dodać do przygotowanego sosu, wymieszać. Podawać na gorąco. Smacznego!

Autor: olka

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów