Pappardelle z łososiem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 5759
Składniki:
- 200 g makaronu pappardelle
- 100 g wędzonego łososia
- 50 g orzechów włoskich
- 200 ml słodkiej śmietany
- 40 ml oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- szczypta mąki pszennej
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, podsmażyć posiekany czosnek, dodać kawałki wędzonego łososia, wymieszać i smażyć przez około 2 minuty. Po tym czasie wsypać rozdrobnione orzechy włoskie i smażyć jeszcze przez chwilę. Następnie przyprószyć całość szczyptą mąki, zalać śmietaną i wymieszać. Kiedy sos zgęstnienie - przyprawić go do smaku solą oraz pieprzem. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie z odrobiną oliwy z oliwek, odsączony dodać do przygotowanego sosu, wymieszać. Podawać na gorąco. Smacznego!
Komentarze (0)