Sałatka z truskawkami i orzechami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2963
Składniki:
- 30 dag truskawek
- 30 dag łuskanych orzechów włoskich
- 4 liście sałaty czerwonej
- 2 łyżki soku z limonki
- 1 główka sałaty zielonej
- 1 czerwona cebula
- sól
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa i owoce dokładnie umyć i osączyć z wody. Sałatę czerwoną i zieloną wyłożyć na talerz. Truskawki pozbawić szypułek, przekroić na połowy i dodać do składników. Dodać do tego orzechy włoskie. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do całości. Wszystko oprószyć szczyptą soli i zalać sokiem z limonki.sa
Komentarze (0)