Tuńczyk z kalafiorem i brokułem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1420
Tuńczyk z kalafiorem i brokułem
fot. _ulmos_ / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 300 g filetów z tuńczyka
  • 4 łyżki oleju sezamowego
  • 2 łyżki sosu sokowego jasnego
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki sosu tabasco
  • 1 brokuł
  • 1 kalafior
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Kalafiora oraz brokuła podzielić na różyczki, przełożyć je do osobnych rondli, zalać lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i wyłożyć na talerz. Następnie filety z tuńczyka podzielić na porcje. Olej sezamowy wymieszać z sosem sojowym, sosem tabasco i wysmarować tym rybę. Całość oprószyć szczyptą soli, pieprzu, mąką i smażyć do miękkości ryby. Gotową ściągnąć z ognia i dodać do warzyw na talerzu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów