Tuńczyk z kalafiorem i brokułem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1420
Składniki:
- 300 g filetów z tuńczyka
- 4 łyżki oleju sezamowego
- 2 łyżki sosu sokowego jasnego
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki sosu tabasco
- 1 brokuł
- 1 kalafior
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Kalafiora oraz brokuła podzielić na różyczki, przełożyć je do osobnych rondli, zalać lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i wyłożyć na talerz. Następnie filety z tuńczyka podzielić na porcje. Olej sezamowy wymieszać z sosem sojowym, sosem tabasco i wysmarować tym rybę. Całość oprószyć szczyptą soli, pieprzu, mąką i smażyć do miękkości ryby. Gotową ściągnąć z ognia i dodać do warzyw na talerzu.
Komentarze (0)