Makaron z serem i kalafiorem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2494
Składniki:
- 400 g makaronu kolanka
- 100 g tartego parmezanu
- 1 kalafior
- 0,5 łyżeczki mielonych nasion kolendry
- sól
- pęczek świeżej bazylii do dekoracji
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Makaron wrzucić do rondla z 1,5 l gotującej się lekko osolonej wody i ugotować go do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić. Następnie kalafiora podzielić na różyczki, przełożyć je do kolejnego rondla, potem zalać 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu kalafiora odcedzić i zmiksować z tartym parmezanem i mielonymi nasionami kolendry. Zmiksowane składniki wymieszać z ugotowanym wcześniej makaronem i przełożyć do naczynia. Wszystko udekorować świeżą bazylia i podawać do spożycia.
Komentarze (0)