Sałatka ziemniaczana z kalafiorem i śledziem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3993
Składniki:
- 0,5 kg ziemniaków
- 200 ml jogurtu naturalnego
- 6 śledzi wiejskich w zalewie octowej
- 2 łodygi selera naciowego
- sól
- pieprz świeżo zmielony
Opis przygotowania:
Warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Śledzie wiejskie osączyć z zalewy. Następnie ziemniaki zalać 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować w mundurkach, odcedzić i pokroić ćwiartki. Kalafiora podzielić na różyczki i razem z pokrojoną łodygą selera ugotować do miękkości. Ugotowane odcedzić i dodać do ziemniaków. Dodać do tego osączone z zalewy śledzie i całość zalać jogurtem. Wszystko oprószyć świeżo zmielonym pieprzem, wymieszać i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)