Gulasz z fasoli, pomidorów i marynowanego tofu
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2912
Składniki:
- 420 g białej fasoli w zlewie
- 40 g tofu
- 3 ząbki czosnku
- 2 czerwone pomidory
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- 0,5 szklanki oliwy z oliwek
- natka pietruszki
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę. Wlać do niego oliwę z oliwek, dodać zioła prowansalskie i pokrojone w kostkę tofu. Następnie odstawić na 20 minut do lodówki. Warzywa umyć, osączyć z wody i pokroić na drobne kawałki. Fasolę białą osączyć z zalewy. Szczypiorek i natkę pietruszki pokroić drobno. Wyciągnąć z lodówki tofu w zalewie ziołowej, przelać na patelnię, dodać pokrojone pomidory oraz fasolę i dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 10 minut. Następnie całość doprawić do smaku przyprawami, wymieszać i przełożyć na talerz. Gotowe danie posypać natką pietruszki i szczypiorkiem.
Komentarze (0)