Gulasz z fasoli, pomidorów i marynowanego tofu

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2912
Gulasz z fasoli, pomidorów i marynowanego tofu
fot. miikkahoo / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 420 g białej fasoli w zlewie
  • 40 g tofu
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 czerwone pomidory
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 0,5 szklanki oliwy z oliwek
  • natka pietruszki
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę. Wlać do niego oliwę z oliwek, dodać zioła prowansalskie i pokrojone w kostkę tofu. Następnie odstawić na 20 minut do lodówki. Warzywa umyć, osączyć z wody i pokroić na drobne kawałki. Fasolę białą osączyć z zalewy. Szczypiorek i natkę pietruszki pokroić drobno. Wyciągnąć z lodówki tofu w zalewie ziołowej, przelać na patelnię, dodać pokrojone pomidory oraz fasolę i dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 10 minut. Następnie całość doprawić do smaku przyprawami, wymieszać i przełożyć na talerz. Gotowe danie posypać natką pietruszki i szczypiorkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów