Tofu grillowane z marchewką i kalafiorem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1940
Tofu grillowane z marchewką i kalafiorem
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g jedwabistego tofu
  • 4 marchewki
  • 1 kalafior
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Tofu pokroić w plastry o grubości 1,5 cm. Marchew obrać ze skóry i pokroić w cienkie, podłużne plastry. Kalafiora pokroić w różyczki, przełożyć je do rondla, zalać 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Następnie pokrojoną wcześniej marchew, tofu i ugotowanego kalafiora przełożyć razem na aluminiową tackę do grilla, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i przyrumienić je na rozpalonym grillu. Gotowe ściągnąć z grilla i przełożyć do miski.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów