Tofu grillowane z marchewką i kalafiorem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2227
Składniki:
- 300 g jedwabistego tofu
- 4 marchewki
- 1 kalafior
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Tofu pokroić w plastry o grubości 1,5 cm. Marchew obrać ze skóry i pokroić w cienkie, podłużne plastry. Kalafiora pokroić w różyczki, przełożyć je do rondla, zalać 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Następnie pokrojoną wcześniej marchew, tofu i ugotowanego kalafiora przełożyć razem na aluminiową tackę do grilla, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i przyrumienić je na rozpalonym grillu. Gotowe ściągnąć z grilla i przełożyć do miski.
Komentarze (0)