Tuńczyk z jajkiem i kaparami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 869
Tuńczyk z jajkiem i kaparami
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g wędzonego tuńczyka
  • 4 gałązki świeżego tymianku
  • 2 jajka
  • 2 łyżki kaparów z zalewie
  • 1 cytryna
  • 0,5 łyżeczki granulowanego czosnku
  • pieprz biały
  • sól

Opis przygotowania:

Tymianek umyć i osączyć z wody. Tuńczyka wędzonego pokroić na małe kawałki i wyłożyć je na talerz. Następnie kapary osączyć z zalewy i dodać do ryby na talerzu. Jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały, ugotować na twardo, odcedzić, obrać ze skorupek i posiekać drobno. Posiekane dodać do składników. Wszystko posypać granulowanym czosnkiem, szczyptą soli, pieprzu białego i udekorować gałązkami świeżego tymianku oraz pokrojona cytryną.

0 komenatrzy

Podobne przepisy