Tuńczyk z jajkiem i kaparami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1410
Składniki:
- 300 g wędzonego tuńczyka
- 4 gałązki świeżego tymianku
- 2 jajka
- 2 łyżki kaparów z zalewie
- 1 cytryna
- 0,5 łyżeczki granulowanego czosnku
- pieprz biały
- sól
Opis przygotowania:
Tymianek umyć i osączyć z wody. Tuńczyka wędzonego pokroić na małe kawałki i wyłożyć je na talerz. Następnie kapary osączyć z zalewy i dodać do ryby na talerzu. Jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały, ugotować na twardo, odcedzić, obrać ze skorupek i posiekać drobno. Posiekane dodać do składników. Wszystko posypać granulowanym czosnkiem, szczyptą soli, pieprzu białego i udekorować gałązkami świeżego tymianku oraz pokrojona cytryną.
Komentarze (0)