Tuńczyk z fasolą i kaparami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2100
Tuńczyk z fasolą i kaparami
fot. Girl Interrupted Eating / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 g czerwonej fasoli z puszki
  • 150 g tuńczyka z puszki
  • 2 łyżki czarnych oliwek z zalewy
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka musztardy francuskiej pełnoziarnistej
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

Opis przygotowania:

Fasolę osączyć z zalewy i przełożyć do miski. Do fasoli dodać tuńczyka bez zalewy i cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Następnie dodać do tego oliwki, ocet balsamiczny, oliwę z oliwek, musztardę, kapary osączone z zalewy i doprawić do smaku pieprzem oraz solą. Całość dokładnie wymieszać, dodać do tego natkę zielonej pietruszki i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów