Tuńczyk z fasolą i kaparami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2100
Składniki:
- 200 g czerwonej fasoli z puszki
- 150 g tuńczyka z puszki
- 2 łyżki czarnych oliwek z zalewy
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka musztardy francuskiej pełnoziarnistej
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
Opis przygotowania:
Fasolę osączyć z zalewy i przełożyć do miski. Do fasoli dodać tuńczyka bez zalewy i cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Następnie dodać do tego oliwki, ocet balsamiczny, oliwę z oliwek, musztardę, kapary osączone z zalewy i doprawić do smaku pieprzem oraz solą. Całość dokładnie wymieszać, dodać do tego natkę zielonej pietruszki i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)