Fasola z kaparami i szpinakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2277
Składniki:
- 40 g białej fasoli
- 10 g czarnej fasoli
- 30 g kaparów
- 1 pęczek szpinaku
- 1 cebula czerwona
- sól
Opis przygotowania:
Fasolę białą i czarną moczyć przez 3 godziny, następnie ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić. Szpinak sparzyć wrzątkiem, osączyć z wody i przełożyć na talerz. Cebulę obrać, pokroić drobno i dodać do fasoli. Kapary ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić. Następnie przekroić na połowy, wymieszać z fasolą oraz cebulą i przełożyć na szpinak.
Komentarze (0)