Fasola z kaparami i szpinakiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2277
Fasola z kaparami i szpinakiem
fot. RobotSkirts / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 40 g białej fasoli
  • 10 g czarnej fasoli
  • 30 g kaparów
  • 1 pęczek szpinaku
  • 1 cebula czerwona
  • sól

Opis przygotowania:

Fasolę białą i czarną moczyć przez 3 godziny, następnie ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić. Szpinak sparzyć wrzątkiem, osączyć z wody i przełożyć na talerz. Cebulę obrać, pokroić drobno i dodać do fasoli. Kapary ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić. Następnie przekroić na połowy, wymieszać z fasolą oraz cebulą i przełożyć na szpinak.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów