Łosoś z ziemniakami, fasolą i kaparami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2268
Składniki:
- 40 g filetów z łososia
- 40 g zielonej fasolki szparagowej
- 2 duże ziemniaki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 brokuł
- 1 łyżka kaparów w zalewie
- 1 łyżka gotowego sosu pomidorowego
- sól
- biały pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa oraz rybą umyć i osączyć z wody. Ziemniaki pokroić w plastry o grubości 1 cm. Łososia oprószyć pieprzem oraz solą i przełożyć na tackę aluminiową do grilla. Dodać do tego oproszone solą ziemniaki, zalać oliwą z oliwek i piec na rozpalonym grillu do miękkości składników. Pod koniec pieczenia, na rybę nałożyć sos pomidorowy oraz osączone z zalewy kapary i piec jeszcze przez 2 minuty. Upieczone składniki wyłożyć na talerz. Fasolkę szparagową oraz brokuła zalać lekko osoloną wodą, ugotować do miękkości, odcedzić i dodać do potrawy.
Komentarze (0)