Łosoś z ziemniakami, fasolą i kaparami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2268
Łosoś z ziemniakami, fasolą i kaparami
fot. exfordy / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g filetów z łososia
  • 40 g zielonej fasolki szparagowej
  • 2 duże ziemniaki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 brokuł
  • 1 łyżka kaparów w zalewie
  • 1 łyżka gotowego sosu pomidorowego
  • sól
  • biały pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa oraz rybą umyć i osączyć z wody. Ziemniaki pokroić w plastry o grubości 1 cm. Łososia oprószyć pieprzem oraz solą i przełożyć na tackę aluminiową do grilla. Dodać do tego oproszone solą ziemniaki, zalać oliwą z oliwek i piec na rozpalonym grillu do miękkości składników. Pod koniec pieczenia, na rybę nałożyć sos pomidorowy oraz osączone z zalewy kapary i piec jeszcze przez 2 minuty. Upieczone składniki wyłożyć na talerz. Fasolkę szparagową oraz brokuła zalać lekko osoloną wodą, ugotować do miękkości, odcedzić i dodać do potrawy.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów